فروکتوز ممکن است بی سر و صدا التهاب شما را تقویت کند

فروکتوز ممکن است بی سر و صدا التهاب شما را تقویت کند
فهرست مطالب

علیرغم پیشرفت های عمده در پزشکی، عفونت های ناشی از ویروس ها و باکتری ها همچنان یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان هستند. این موضوع علاقه علمی جدیدی را برای درک اینکه آیا برخی مواد مغذی بر سیستم دفاعی بدن تأثیر می‌گذارند، برانگیخته است. تیمی به سرپرستی اینا برگهایم از دپارتمان علوم تغذیه دانشگاه وین برای اولین بار نشان داده است که مونوسیت ها، گروهی از سلول های ایمنی مهم که در جریان خون یافت می شوند، پس از مصرف فروکتوز توسط افراد، با شدت بیشتری به سموم باکتریایی پاسخ می دهند و این واکنش به جای محافظتی مضر است. محققان دریافتند که سطوح گیرنده هایی که سموم باکتریایی را تشخیص می دهند افزایش یافته و بدن را مستعد التهاب می کند. نتایج منتشر شده در: زیست شناسی ردوکس.

برای بررسی این اثر، محققان دو مطالعه تصادفی را شامل بزرگسالان سالم انجام دادند. آنها پاسخ ایمنی پس از نوشیدن نوشیدنی های شیرین شده با فروکتوز را با پاسخ پس از نوشیدن نوشیدنی های شیرین شده با گلوکز مقایسه کردند. این تیم همچنین مونوسیت های جدا شده را مورد بررسی قرار دادند و از روش های کشت سلولی برای بررسی بیشتر مکانیسم های بیولوژیکی زیرین استفاده کردند.

فروکتوز گیرنده های تشخیص سم را در سلول های ایمنی افزایش می دهد

یافته‌های آنها نشان داد که برخلاف گلوکز، مصرف فروکتوز منجر به غلظت‌های بالاتر گیرنده Toll مانند ۲ در مونوسیت‌ها می‌شود. گیرنده شبه ۲ نقش مهمی در کنترل نحوه واکنش سیستم ایمنی دارد. افزایش این گیرنده با افزایش حساسیت به اسید لیپوتیکوئیک، یک سم باکتریایی مرتبط بود. اینا برگهایم، سرپرست این مطالعه از دانشگاه وین، توضیح می‌دهد: «غلظت گیرنده‌های چنین سمومی در بدن افزایش یافته است، به این معنی که پاسخ التهابی افزایش یافته است. محققان همچنین افزایش انتشار پیام رسان های التهابی از جمله اینترلوکین-۶، اینترلوکین-۱β و فاکتور نکروز تومور آلفا را گزارش کردند.

Bergheim می‌گوید: «این یافته‌ها کمک مهمی به درک چگونگی تأثیر اجزای غذا به ویژه فروکتوز بر سیستم ایمنی بدن می‌کنند.» آنها نشان می دهند که حتی مصرف کوتاه مدت فروکتوز بالا در افراد سالم می تواند بر سیستم ایمنی بدن تأثیر بگذارد و التهاب را افزایش دهد.

اثرات گسترده تر سلامتی مصرف زیاد فروکتوز

به گفته محققان، مطالعات آینده باید بررسی کنند که چگونه مصرف فروکتوز بالا در طولانی مدت ممکن است بر عملکرد ایمنی و خطر عفونت تأثیر بگذارد، به ویژه در افرادی که قبلاً با مشکلات سلامتی مانند دیابت نوع II یا بیماری کبد چرب مرتبط با اختلال متابولیک مواجه هستند. Bergheim می گوید: “شکر، به ویژه فروکتوز موجود در نوشیدنی ها و دسرها، مدت هاست که مشکوک به افزایش خطر بیماری های متابولیک است؛ این باید بررسی شود.”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *