دانشمندان کشف کردند که چگونه رژیم کتو پرچرب می تواند مغز شما را جوان نگه دارد

دانشمندان کشف کردند که چگونه رژیم کتو پرچرب می تواند مغز شما را جوان نگه دارد
فهرست مطالب

حفظ انرژی مغز و تیز نگه داشتن ذهن می تواند با آنچه در بشقاب شما است شروع شود. غذاهایی مانند ماهی و غذاهای دریایی، گوشت، سبزیجات غیر نشاسته ای، میوه ها، مغزها، دانه ها، تخم مرغ و حتی لبنیات پرچرب می توانند نقش مهمی در حفظ سلامت شناختی داشته باشند.

کشف قدرت رژیم کتوژنیک

محققان دانشگاه میسوری در حال بررسی چگونگی تاثیر این غذاها بر عملکرد مغز هستند. مطالعات او بر روی یک برنامه غذایی پرچرب و کم کربوهیدرات به نام رژیم کتوژنیک متمرکز است. نتایج اولیه نشان می دهد که این رویکرد نه تنها ممکن است از سلامت مغز در درازمدت حمایت کند، بلکه از زوال شناختی کند یا حتی جلوگیری کند، به خصوص در افرادی که با خطر ژنتیکی بالاتر ابتلا به بیماری آلزایمر مواجه هستند.

در ساختمان روی بلانت NextGen Precision Health، استاد دانشکده پزشکی Ai-Ling Lin و دانشجوی دکترا Kira Ivanich در حال بررسی این هستند که چگونه رژیم کتوژنیک ممکن است برای افراد دارای ژن APOE4، قوی‌ترین عامل خطر ژنتیکی شناخته شده برای دیررس بیماری آلزایمر مفید باشد.

لین و ایوانیچ در آخرین مطالعه خود بر روی موش ها دریافتند که زنان دارای ژن APOE4 باکتری های روده سالم تری ایجاد کرده و در مقایسه با افرادی که از رژیم غذایی پر کربوهیدرات پیروی می کنند، سطح انرژی مغز بالاتری را هنگام پیروی از رژیم کتوژنیک نشان می دهند. بهبود مشابهی در مردان مشاهده نشد. این نشان می‌دهد که جنسیت ممکن است بر افرادی که از این رویکرد تغذیه‌ای سود بیشتری می‌برند، تأثیر بگذارد.

مغز چگونه از سوخت استفاده می کند؟

کلید این است که مغز چگونه انرژی خود را تولید می کند.

ایوانیچ می‌گوید: «وقتی ما کربوهیدرات می‌خوریم، مغز ما گلوکز را به سوخت مغزمان تبدیل می‌کند، اما کسانی که دارای ژن APOE4 هستند – به‌ویژه زنان – در تبدیل گلوکز به انرژی مغز مشکل دارند که می‌تواند منجر به زوال شناختی شود.» “هنگام تغییر به رژیم کتو، کتون ها تولید می شوند و به عنوان منبع سوخت جایگزین استفاده می شوند. این ممکن است از سلامت سلول های مغز محافظت کند و احتمال ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد.”

این یافته‌ها پتانسیل «تغذیه دقیق» را برجسته می‌کند، رویکردی که رژیم‌ها و مداخلات را متناسب با زیست‌شناسی منحصربه‌فرد فرد تطبیق می‌دهد.

لین گفت: “به جای اینکه انتظار داشته باشیم یک راه حل واحد برای همه موثر باشد، شاید بهتر باشد عوامل مختلفی مانند ژنوتیپ، میکروبیوم روده، جنسیت و سن فرد را در نظر بگیریم.” از آنجایی که علائم آلزایمر (که معمولاً پس از شروع غیرقابل برگشت هستند) اغلب پس از ۶۵ سالگی ظاهر می‌شوند، زمان در نظر گرفتن محافظت از سلامت مغز قبل از آن زمان است، بنابراین امیدواریم تحقیقات ما بتواند از طریق مداخلات اولیه به بسیاری از افراد امیدوار باشد.

پیشبرد تحقیقات از طریق همکاری

لین تا حدودی به دلیل محیط مشترک و امکانات تصویربرداری پیشرفته آن که در ساختمان NextGen Precision Health و راکتور تحقیقاتی دانشگاه میسوری قرار دارد، به Mizzou پیوست.

لین گفت: «بسیاری از کارها را می‌توانیم در داخل اینجا انجام دهیم که باید آنها را در جاهای دیگر برون سپاری کنیم. “این علم تیمی است. وقتی با هم کار می کنیم، تاثیری که می گذاریم بسیار بهتر از کار به تنهایی خواهد بود.”

ساختمان NextGen Precision Health با تجهیزات تصویربرداری پیشرفته و فضاهای تحقیقاتی و بالینی زیر یک سقف، به Mizzou اجازه می دهد تا به سرعت از مدل های پیش بالینی به آزمایش های انسانی برود.

به گفته ایوانیچ، این تأثیر در دنیای واقعی شخصی است.

او گفت: “مادربزرگم آلزایمر داشت که باعث شد علاقه من به این موضوع جلب شود، بنابراین اینکه بتوانم در کمک به مردم برای محافظت از سلامت مغزشان تاثیر بگذارم بسیار مفید است.” می‌دانم که در جای درستی هستم زیرا میتزو یک دانشگاه تحقیقاتی پیشرو است و احساس اجتماعی نزدیکی دارد.

“رژیم غذایی کتوژنیک، محور متابولیت میکروبیوم روده-مغز را به شیوه ای خاص جنس و ژنوتیپ در موش های APOE4 تعدیل می کند” در مجله Neurochemistry منتشر شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *