در قرن بیست و یکم ، التهاب به عنوان کلید درک این بیماری وارد کانون توجه شد. مقاله سال ۲۰۱۰ در علوم به اندازه کافی پیش رفته است که به عنوان یکی از مهمترین اکتشافات علمی در تحقیقات بهداشتی در سالهای اخیر خوانده شود. این پیشرفت در اوایل دهه ۱۹۸۰ ریشه دارد ، هنگامی که آسیب شناس راسل راس پاسخ ایمنی را در آترواسکلروز تعیین کرد. از آن زمان ، التهاب با بیماری های بی شماری از جمله چاقی و خطرات بهداشتی مرتبط همراه بوده است.
درک مهم دیگر ارتباط بین غذا و التهاب است. برخی از غذاها التهاب را افزایش می دهند ، در حالی که برخی دیگر می توانند آن را کاهش دهند. علم ، که به این ایده که ما می خوریم اعتماد به نفس نشان می دهد ، نشان داده است که رژیم غذایی بر التهاب ناخواسته یا مزمن تأثیر می گذارد. راهی برای انجام این کار باکتری های روده را تغییر دهیداین می تواند بر سیستم ایمنی بدن تأثیر بگذارد. با توجه به اینکه برخی از غذاها باعث التهاب می شوند ، برخی دیگر به دلیل توانایی آنها برای رها کردن آن ارزش دارند.
به یاد داشته باشید که التهاب پاسخ ایمنی دارد و بنابراین همیشه بد نیست. در این حالت ، ما در مورد التهاب بحث می کنیم تا زمانی که به شرایط بیماری مانند چاقی ، بیماری قلبی و دیابت کمک کند. سموم محیطی و استرس همچنین به فرآیندهای التهابی کمک می کند. با این حال ، رژیم غذایی می تواند بهترین عاملی باشد که می توانیم کنترل کنیم. در زیر ، ما یک لیست مواد غذایی شاخص التهابی رژیم غذایی را برای راهنمایی گزینه های ناهار خوری به اشتراک خواهیم گذاشت.
ارتباط بین التهاب و چاقی
ما از قبل می دانیم که چاقی با بیماری های مختلف به یکدیگر متصل است. التهاب را می توان کراواتی نامید که همه آنها را به هم وصل می کند.
چاقی مستعد شرایط التهابی فرد و استرس اکسیداتیو است. با توجه به الف مطالعه ۲۰۱۶این امر به این دلیل است که “بیش از حد ماکروبی ها در بافتهای چربی ، واسطه های التهابی مانند فاکتور نکروز تومور α و اینترلوکین ۶ را ترغیب می کنند تا انتشار تولید Adiponect را آزاد کنند …” “
یک مطالعه منتشر شده توسط انجمن قلب آمریکا به بررسی ارتباط التهاب به دیابت نوع ۲ با مقاومت به انسولین و گسترش پرداخت. نویسندگان خاطرنشان کردند که چاقی با گسترش بافت چربی در چربی عضلانی (PMAT) و همچنین سایر گونه های چربی همراه است. PMAT به ویژه با مقاومت به انسولین همراه است.
فراتر از دیابت ، التهاب نیز هست عامل خطر برای انعقاد ، آترواسکلروز ، سندرم متابولیک و سایر بیماری های قلبی عروقی. علاوه بر این ، تجمع بیش از حد چربی در چاقی سارکوپنیک نقش دارد ، یک بیماری پیچیده که همزمان با کاهش در توده و عملکرد عضلات اسکلتی ، ترکیب خطرات سلامتی و التهاب سیستمیک است.
شاخص التهابی رژیم غذایی چیست؟
شاخص التهابی رژیم غذایی (DII) سیستمی برای به ثمر رساندن مواد غذایی با توجه به تأثیر آنها بر التهاب و استرس در بدن است. این نخستین بار در سال ۲۰۰۴ با استفاده از داده هایی که ۱،۹۴۳ مقاله از سال ۱۹۵۰ تا ۲۰۰۷ را مرور کرده است ، تهیه شد. به روز شده در سال ۲۰۱۰زیرا میزان ادبیات این موضوع فقط در سه سال دو برابر شده است.
با کمک به بیماران برای تنظیم بیماران در برابر غذاهای ضد التهابی که در یک روز مصرف می کنند ، می توانیم مقیاس را به میزان التهاب و استرس آنها تجربه کنیم.
چگونه شاخص التهابی رژیم را محاسبه کنیم؟
DII نمره ای به غذا می دهد. هرچه نمره پایین تر باشد ، التهابی بیشتر است. هرچه نمره بالاتر باشد ، ضد التهاب تر خواهد بود. (این اولین معکوس سیستم امتیاز دهی است که در سال ۲۰۰۷ معرفی شده است.) برخی از غذاها در هر دو انتها به وضوح آشکار می شوند.
الگوریتم در نظر گرفته می شود شش Biobelirtç التهابی به خوبی تثبیت شده: CRP ، IL-1β ، IL-4 ، IL-6 ، IL-10 و فاکتور نکروز تومور (TNF) -A. با کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی ارتباط هر یک از آنها با التهاب ، می توان امتیاز بیشتری را تصفیه کرد.
کاربرد DII در عمل بالینی
قسمت خارج فقط یک الگوریتم برای سازماندهی مواد غذایی با توجه به پتانسیل التهابی است. نمونه مشترک دیگر در ایالات متحده شاخص تغذیه سالم (HEI)وزارت کشاورزی ایالات متحده مبتنی بر دستورالعمل های رژیم غذایی برای آمریکایی ها است.
با این حال ، DII شناخته شده است که جریان اصلی مخاطب است و ممکن است بیماران از قبل با آن آشنا باشند. با این حال ، شما ممکن است با اطلاعات نادرست تا حدی روبرو شوید که تمایل به همراهی با اخبار بهداشت مردمی داشته باشد. به بیماران گزارش دهید که DII توسط علم در حال توسعه پشتیبانی می شود. جامعه پزشکی همچنان به یادگیری و گسترش التهاب التهاب و نتایج رژیم غذایی ادامه می دهد.
با ارائه پیشنهادات ویژه در مورد غذا و غذا برای لذت بردن ، می توانید به بیماران کمک کنید تا اقدامی را انجام دهند که مطابق با ترجیحات فردی آنها باشد.
غذاهایی که برای کاهش التهاب توصیه می شوند
شما می توانید برای کاهش التهاب در حین کار با بیماران خود برای توصیه به کاهش وزن از طریق تغییرات رژیم غذایی ، مشاوره دهید. در اینجا یک لیست مواد غذایی شاخص التهابی رژیم غذایی ارائه شده است.
زردچوبه
این سابقه طولانی در داروهای سنتی جامع ، یکی از بالاترین غذاهای ضد التهابی در شاخص التهابی رژیم غذایی دارد. معمولاً به صورت گرد و غبار موجود است و به راحتی می توان به بسیاری از غذاهای مایع/نوشیدنی مانند سوپ ، سس ، قهوه ، چای و اسموتی اضافه کرد. مکمل های زردچوبه به طور گسترده ای در دسترس هستند ، اما نه و همچنین منابع غذایی بدن. بر این جانس هاپکینز پزشکیمیزان مکمل ها ممکن است در داروهای خاصی تداخل داشته باشد و در ترکیب با برخی از داروهای شیمی درمانی به ویژه خطرناک است.
فیبر
منبع غذایی باکتریهای روده سالم. تغذیه باکتری های سالم روده به کاهش التهاب و کمک به کاهش وزن کمک می کند. میزان توصیه شده روزانه فیبر برای زنان و مردان به ترتیب حدود ۲۵ گرم و ۳۸ گرم است ، اما برخی از مطالعات نشان داده اند که می تواند به پنج گرم بیشتر در روز کمک کند. منابع پرشور بالا شامل دانه های چیا ، عدس ، نخود ، جوانه بروکسل ، نارنجی و سویا است. علاوه بر این ، خوردن پوست میوه و سبزیجات می تواند الیاف بیشتری را به رژیم غذایی فرد اضافه کند.
چند قطبی
این گروه مرکب برای بسیاری از غذاهای گیاهی فواید سلامتی دارد. پلی فنول ها حاوی مقدار زیادی قهوه ، کاکائو/شکلات ، حبوبات و شراب/انگور قرمز هستند. برخی از پلی فنول ها (مانند فلاوانول ها ، فلاون ها و فلاوانونها ، عمدتا چای ، گیاهان ، روغن زیتون ، گوجه فرنگی ، سیب زمینی ، ادویه جات ترشی جات ، مرکبات ، فندق ، لوبیا و سیب) نیز با کاهش وزن همراه هستند. پلی فنول دیگر ، که حاوی میوه هایی است (به نام اسید الاژیک) ، می تواند به کاهش چین و چروک پوست از اشعه و حتی کنترل فشار خون و کلسترول کمک کند.
کاروتن
غذاهای متداول حاوی بتاکاروتن حاوی اسفناج ، کلم ، خربزه ، نارنجی و آب میوه است. راه های آسان برای مصرف این غذاها مخلوط کردن آنها در آب میوه یا اضافه کردن آنها به سالاد است.
منیزیم
این ماده معدنی معمولاً در دانه هایی مانند کدو سبز یا چیا یافت می شود که می تواند با غلات یا سالاد مخلوط شود. منابع دیگر شامل فندق ، لوبیا و غلات گندم کامل است.
زنجبیل ، سیر ، پیاز
این گیاهان خوشمزه مدتهاست که به دلیل نسبت های خوب خود در مزایای مختلف سلامتی و شاخص التهابی رژیم غذایی شناخته شده اند. از این سه ، زنجبیل بالاترین مزیت را ارائه می دهد و یک چای خوشمزه می کند.
ویتامین های D ، C ، E ، A و B6
در زمینه کاهش التهاب ، ویتامین D (ماهی ، تخم مرغ ، شیر و قارچ تقویت شده) افزایش می یابد. سایر شرکت کنندگان شامل موارد زیر است:
- ویتامین C (فلفل ، مرکبات ، کیوی ، کلم بروکلی) یافت می شود
- ویتامین E (در فندق ها/روغن های گیاهی ، دانه ها و غلات یافت می شود)
- ویتامین A (در سبزیجات برگ دار ، میوه های نارنجی و زرد/سبزیجات ، محصولات گوجه فرنگی ، روغن ماهی)
- ویتامین B6 (در نخود ، ماهی ، مرغ ، سبزیجات نشاسته ای یافت می شود).
اسیدهای چرب امگا ۳
ماهی روغنی و سایر غذاهای دریایی (مانند ماهی قزل آلا ، ساردین ، ماهی خال مخالی ، ماهی تن و صدف) منابع مناسب DHA/EPA امگا 3S اساسی هستند. در این میان ، منابع گیاهی ، از جمله دانه و آجیل ، مقدار لازم و محدود EPA و DHA را در بدن ما امگا 3s ارائه می دهند.
روی
این ماده معدنی رایج ، که معمولاً برای سرماخوردگی/آنفولانزا گرفته می شود ، در غذاهای دریایی گلوله ای (به عنوان مثال صدف ، خرچنگ و خرچنگ) و دانه های کدو تنبل/کدو تنبل و فندق یافت می شود.
غذاهایی که باید توصیه کنید برای جلوگیری از
یک دسته مهم مواد غذایی که باید از افرادی که به دنبال رژیم غذایی سالم تر هستند جلوگیری کند ، غذاهای فرآوری شده است. افزایش یافته مصرف غذاهای فرآوری شده این به عنوان یک عامل خطر برای بسیاری از بیماری های مزمن از جمله چاقی تعریف شده است.
سایر غذاهای التهابی عبارتند از:
- محصولات پخته شده تجاری مانند کیک میان وعده ، کیک ، کوکی و کیک
- نان یا ماکارونی ساخته شده با آرد سفید
- آب نبات ، چوب گرانولا ، نوشابه و چای شیرین مانند غذاهای شکر بالاتر و نوشیدنی ها
- غذاهای حاوی چربی های ترانس مانند مارگارین ، پاپ کورن مایکروویو ، خمیر خنک شده و کرم های غیر میکروبی
مطالعات موردی و شواهد بالینی
مطالعات را پیشنهاد می کند این چاقی ممکن است با التهاب رابطه علی داشته باشد و بالعکس. طبق یک معاینه روایی که در بایگانی غدد درون ریز و متابولیسم در سال ۲۰۲۳ منتشر شده است ، به نظر می رسد با پذیرش رژیم غذایی DII مزایایی وجود دارد.
یک مطالعه متقاطع از ۳،۱۵۱ دانشجوی دانشگاه در برزیل به نمرات DII و همچنین آنتروپومتریک و جوامع پرداخت. در سال ۲۰۲۰ در تغذیه منتشر شد و “بالاترین رژیم غذایی ضد التهابی با اضافه وزن و شیوع چاقی در افراد با آگاهی بسیار آگاه” همراه بود. “
نمونه های بسیاری دیگر از مطالعات تحقیقاتی وجود دارد ، و اگر قصد دارید DII را به بیماران خود توصیه کنید ، ممکن است ارزش تحقیق داشته باشد.
مسائل عملی برای کاربرد
با هرگونه بحث در مورد تغییر رژیم اما توصیه می کند برای گوش دادن فعال به یک بیمار. برای درک علایق و انگیزه های آنها وقت بگذارید. تغییرات در سبک زندگی را توصیه کنید. لیست های بالا یک نقطه شروع قوی را ارائه می دهد ، اما هر بیمار متفاوت خواهد بود. به جای تمرکز فقط روی چاقی ، کمک به آنها در درک اثرات گسترده رژیم غذایی و التهاب اغلب می تواند به جلوگیری از مهر و موم همراه با کاهش وزن و تأکید بر سلامت عمومی کمک کند.
قول دیوی
شاخص التهابی رژیم غذایی ابزاری دیگر برای درک و درمان چاقی و همچنین شرایط بهداشتی مرتبط ارائه می دهد. با درک پتانسیل های آن ، می توان از ارائه مراحل عملی که بیماران می توانند در زندگی روزمره خود بردارند ، بهتر موقعیت کرد. راهنمای مصرف بیشتر مواد غذایی ضد التهابی به عنوان راهی برای تقویت آنها در سفر به سلامت عمومی بهتر.
در نظر بگیرید که یک عضو OMA برای ادامه تخصص خود در درمان چاقی و ادامه تحقیقات مترقی باشید.
توجه داشته باشید برای بررسی: بخش لیست مواد غذایی از پست اصلی وبلاگ فقط با تغییرات کوچک گرفته شده است.