یک مطالعه اخیر از دانشگاه فلیندرز نور جدیدی را نشان می دهد که چگونه دو نوشیدنی رایج مصرف شده، قهوه و چای، ممکن است در سلامت استخوان زنان در زندگی بعدی نقش داشته باشند.
مطالعه منتشر شده در مجله مواد مغذینزدیک به ۱۰۰۰۰ زن ۶۵ ساله و بالاتر را به مدت یک دهه مورد بررسی قرار داد تا بررسی کند که آیا نوشیدن قهوه یا چای به طور منظم با تغییرات در تراکم معدنی استخوان (BMD) مرتبط است یا خیر. BMD یک نشانگر مرکزی است که برای ارزیابی خطر پوکی استخوان استفاده می شود.
پوکی استخوان از هر سه زن بالای ۵۰ سال یک نفر را مبتلا می کند و سالانه میلیون ها شکستگی ایجاد می کند و سلامت استخوان ها را به یک مشکل بزرگ جهانی تبدیل می کند. از آنجایی که قهوه و چای بخشی از برنامه روزانه میلیاردها نفر است، محققان می گویند که درک اثرات طولانی مدت آنها بر استخوان ها مهم است. یافتههای قبلی اغلب متناقض بودهاند، و مطالعات کمی چنین گروه بزرگی را برای یک دهه دنبال کردهاند.
طراحی مطالعه و پیگیری طولانی مدت
با استفاده از اطلاعات حاصل از مطالعه شکستگیهای پوکی استخوان، محققان دانشگاه فلیندرز از اندازهگیریهای مکرر مصرف نوشیدنی و BMD در ناحیه باسن و گردن فمور استفاده کردند. این نواحی ارتباط نزدیکی با خطر شکستگی دارند.
در طول دوره ده ساله، شرکت کنندگان گزارش دادند که چه مقدار قهوه و چای به طور منظم مصرف کرده اند. تراکم استخوان نیز با استفاده از ابزارهای تصویربرداری پیشرفته ارزیابی شد.
فواید متوسط اما قابل توجه چای برای استخوان
نتایج نشان داد که زنانی که چای مینوشیدند، تراکم کل باسن کمی بالاتر از آنهایی که چای مینوشیدند، داشتند. اگرچه این بهبود اندک بود، اما از نظر آماری معنیدار بود و ممکن است با در نظر گرفتن سلامت جمعیت بزرگ قابل توجه باشد.
استادیار انو لیو از کالج پزشکی و بهداشت عمومی می گوید: «حتی پیشرفت های کوچک در تراکم استخوان می تواند منجر به شکستگی های کمتر در گروه های بزرگ شود.
خطرات مصرف قهوه و تراکم استخوان
یافته های قهوه متنوع تر بود. مصرف متوسط تقریباً دو تا سه فنجان در روز با آسیبی همراه نبود. با این حال، مصرف بیش از پنج فنجان در روز با کاهش BMD مرتبط بود. این نشان می دهد که سطوح بسیار بالای قهوه ممکن است بر استحکام استخوان تأثیر منفی بگذارد.
زنانی که در طول زندگی مصرف الکل بیشتری داشتند، بهویژه در برابر اثرات منفی قهوه آسیبپذیر بودند، در حالی که به نظر میرسید چای مزایای قویتری در زنان چاق دارد.
رایان لیو، یکی از نویسندگان این مطالعه، توضیح میدهد که چای سرشار از کاتچین است که باعث تشکیل استخوان میشود و به کاهش سرعت تحلیل استخوان کمک میکند.
رایان لیو از دانشگاه فلیندرز میگوید: «برعکس، نشان داده شده است که محتوای کافئین قهوه با جذب کلسیم و متابولیسم استخوان در مطالعات آزمایشگاهی تداخل دارد، اما این اثرات کوچک هستند و میتوان با افزودن شیر آن را جبران کرد.»
کاربردهای عملی برای زنان سالخورده
دستیار پروفسور Enwu Liu خاطرنشان می کند که این تحقیق نشان می دهد که نوشیدن روزانه چای ممکن است راهی آسان برای حمایت از سلامت استخوان با افزایش سن افراد باشد.
او می گوید: «در حالی که نوشیدن متوسط قهوه ممکن است بی خطر به نظر برسد، مصرف زیاد قهوه ممکن است ایده آل نباشد، به خصوص برای زنانی که الکل مصرف می کنند.
محققان تاکید میکنند که اگرچه نتایج از نظر آماری معنیدار بودند، اما تفاوتها به اندازه کافی چشمگیر نبودند که تغییرات گستردهای در سبک زندگی را تضمین کنند.
دانشیار لیو می گوید: «نتایج ما به این معنا نیست که باید قهوه را کنار بگذارید یا لیترها چای بنوشید.
اما آنها پیشنهاد میکنند که مصرف متوسط چای ممکن است راهی ساده برای حمایت از سلامت استخوانها باشد و مصرف زیاد قهوه ممکن است ایدهآل نباشد، بهویژه برای زنانی که الکل مصرف میکنند.
او در پایان میگوید: «در حالی که کلسیم و ویتامین D سنگ بنای سلامت استخوانها هستند، محتویات فنجان شما نیز ممکن است نقشی داشته باشد. برای زنان مسنتر، لذت بردن از یک فنجان چای روزانه میتواند بیش از یک مراسم آرامشبخش باشد، میتواند گامی کوچک به سمت استخوانهای قویتر باشد».
تامین مالی آموزش و پرورش
مطالعه SOF از مؤسسه ملی پیری (NIA) و مؤسسه ملی آرتریت و بیماریهای اسکلتی و عضلانی و پوست (NIAMS) با کمک مالی (AG05407، AR35582، AG05394، AR35584، و AR35583) پشتیبانی دریافت کرد.