بر اساس تحقیقات جدید دانشگاه شرق آنگلیا، دانشگاه ساوتهمپتون و هلند و بارت، بیش از سه چهارم جمعیت جهان به اندازه کافی امگا ۳ دریافت نمی کنند.
بررسی مشترک نشان میدهد که ۷۶ درصد از مردم در سراسر جهان دریافتهای توصیه شده از EPA و DHA را برآورده نمیکنند، که نشاندهنده شکاف قابل توجهی در سلامت عمومی جهانی است.
این مطالعه اولین بررسی جهانی توصیه های ملی و بین المللی دریافت امگا ۳ در تمام مراحل زندگی برای افراد به طور کلی سالم است.
دریافت جهانی امگا ۳ بسیار کمتر از توصیه ها است
پروفسور Anne Marie Minihane از دانشکده پزشکی UEA Norwich گفت: “تحقیق ما توصیه هایی را برای چربی های امگا ۳ و نحوه مقایسه آنها با آنچه که مردم واقعا می خورند بررسی می کند.
“ما شکاف های زیادی بین آنچه توصیه می شود و آنچه اکثر ما مصرف می کنیم پیدا کردیم. برای از بین بردن این شکاف، به راه های ساده تر و پایدار برای دریافت این مواد مغذی مهم مانند غذاها یا مکمل های غنی شده با امگا ۳ نیاز داریم. این تغییرات می تواند به افراد بیشتری کمک کند از مزایای سلامتی مرتبط با مصرف بیشتر لذت ببرند.”
او افزود: «امیدواریم این مطالعه به اطلاع دانشمندان علوم تغذیه، پزشکان، صنایع غذایی و مکملها، سیاستگذاران و جوامع مصرفکننده کمک کند.»
چرا EPA و DHA برای سلامتی مهم هستند؟
دکتر هالند و بارت مدیر علمی و پژوهشگر مدعو در دانشگاه ساوتهمپتون. ابی کاوود گفت: «مزایای سلامتی اسیدهای چرب چند غیراشباع با زنجیره بلند، به ویژه اسید ایکوزاپنتانوئیک (EPA) و اسید دوکوزاهگزانوئیک (DHA)، بسیار مهم است که بتوان نادیده گرفت.
با تأکید بر نیاز به منابع قابل دسترس و پایدار EPA و DHA، ممکن است دستیابی به مصرف توصیه شده تنها از طریق رژیم غذایی دشوار باشد. امگا ۳ نقش حیاتی در سلامتی ایفا می کند و اطمینان از اینکه افراد می توانند نیازهای خود را از طریق رژیم غذایی یا مکمل تامین کنند در تمام مراحل زندگی بسیار مهم است.
“در واقع، بررسی ما نشان میدهد که مکملها اغلب برای برآورده کردن مصرف توصیهشده ضروری است، به ویژه در دوران بارداری و در کسانی که ماهی کم مصرف میکنند. امیدواریم که این نشریه بتواند به عنوان عاملی برای اطلاعرسانی دستورالعملهای رژیم غذایی امگا ۳ و شکلدهی سیاستهای تغذیهای آینده و استراتژیهای سلامت عمومی عمل کند.”
مردم واقعا به چه مقدار امگا ۳ نیاز دارند؟
پروفسور فیلیپ کالدر، از دانشگاه ساوتهمپتون، افزود: “امگا ۳ EPA و DHA برای سلامت مادام العمر ضروری هستند. اما برای بهره مندی از این مواد مغذی، افراد ابتدا باید بدانند که چقدر باید مصرف کنند.”
“در این بررسی، ما تمام توصیههای مقامات سراسر جهان در مورد مصرف EPA و DHA در جمعیتهای سالم را گرد هم آوردیم تا به پاسخ به این سوال مهم کمک کنیم: “چه مقدار نیاز دارم؟” آنچه واضح است این است که اکثر مردم از این توصیه پیروی نمی کنند.
فواید مادام العمر مصرف امگا ۳
مصرف امگا ۳ از یک سبک زندگی سالم در تمام مراحل زندگی پشتیبانی می کند، از کاهش احتمال تولد زودرس و حمایت از رشد بینایی و شناختی در نوزادان گرفته تا بهبود سلامت قلب و عروق و عملکرد سیستم ایمنی. همچنین با کاهش خطر افسردگی و زوال شناختی از جمله بیماری آلزایمر مرتبط است.
این بررسی جهانی عدم تطابق بین شواهد فعلی، دستورالعملهای بهداشت عمومی و میزان مصرف واقعی جمعیت را برجسته میکند و هدف آن رفع سردرگمی در مورد توصیههای امگا ۳ با برجسته کردن مزایای سلامتی ناشی از افزایش مصرف در تمام مراحل زندگی در جمعیتهای سالم است.
در حالی که دستورالعملهای قبلی اغلب بر مراحل کلیدی مانند بارداری، تولد یا بیماریهای مرتبط با سن تمرکز داشتند، این نشریه تمام مراحل زندگی را پوشش میدهد و راهنماییها را برای عموم مردم مرتبط و در دسترس قرار میدهد.
دستورالعمل های گیج کننده و متناقض امگا ۳ در سراسر جهان
این نشان می دهد که راهنمایی در مورد دریافت امگا ۳ در حال حاضر در کشورهای مختلف متفاوت است و باعث ایجاد سردرگمی قابل توجهی در سطح جهانی می شود و اهمیت راهنمایی مبتنی بر شواهد ثابت را تقویت می کند.
هدف این مقاله ارتقای سلامت عمومی در سطح جهانی است و برای کشورهای خارج از اروپا و آمریکای شمالی، مانند آمریکای لاتین و بخشهایی از آسیا، از جمله هند، راهنماییهایی در زمینه توسعه دستورالعملهای عمومی در مورد سطوح مصرف ایمن و توصیههای مکمل ارائه میکند.
اهداف دریافت توصیه شده و موانع دنیای واقعی
این بررسی نشان داد که رایج ترین مصرف توصیه شده برای بزرگسالان ۲۵۰ میلی گرم EPA و DHA ترکیبی در روز است و ۱۰۰-۲۰۰ میلی گرم DHA اضافی برای زنان باردار توصیه می شود. این اهداف را می توان با مصرف بیشتر ماهی های چرب مانند سالمون یا ماهی خال مخالی یا از طریق مصرف مکمل در صورت نیاز به دست آورد.
این مقاله همچنین چالشهایی را که جمعیتهای مختلف در دستیابی به توصیههای فعلی امگا ۳ با آن مواجه هستند، شناسایی کرد. برای مثال، مشکلات در انجام توصیههای ماهیهای روغنی به دلیل مصرف کم غذاهای دریایی یا نگرانیهای پایداری، و برخی از جمعیتها دسترسی محدودی به توصیههای مکمل دارند.
حمایت از سیاست تغذیه در آینده و توسعه محصول
خرده فروش امیدوار است که این نشریه به عنوان منبعی ارزشمند برای متخصصان علوم تغذیه، پزشکی و صنعت باشد و به حمایت از توسعه محصول آینده کمک کند.
این بررسی توسط پروفسور فیلیپ کالدر (دانشگاه پزشکی ساوتهمپتون)، پروفسور مینیهان (دانشگاه آنگلیا شرقی و دانشکده پزشکی نورویچ)، متخصصان تغذیه فیونا پیج و کلر جیمز از First Page Nutrition Ltd و دکتر هالند و بارت مدیر علمی انجام شد. دکتر Cawood و هالند و بارت، مدیر ارشد علمی، با همکاری سوفی پاتنام تولید شد.
مروری بر توصیههای ملی و بینالمللی دریافت اسیدهای چرب غیراشباع با زنجیره بلند امگا ۳ برای جمعیتهای سالم در مجله منتشر شد. بررسی های تحقیقاتی تغذیه.