افزایش جهانی غذاهای فوق فرآوری شده هشدارهای فوری بهداشتی را به دنبال دارد

افزایش جهانی غذاهای فوق فرآوری شده هشدارهای فوری بهداشتی را به دنبال دارد
فهرست مطالب

کارشناسان در سراسر جهان زنگ خطر را در مورد افزایش سریع جهانی غذاهای فوق فرآوری شده به صدا در می آورند و هشدار می دهند که UPF ها رژیم غذایی را تغییر می دهند و باعث افزایش مشکلات مزمن سلامتی می شوند.

  • یک سری بزرگ از سه مقاله لانست دریافته است که غذاهای فوق فرآوری شده (UPFs) به سرعت جایگزین وعده های غذایی تازه و کم فرآوری شده در سراسر جهان می شوند. شواهد افزایش مصرف UPF را با کیفیت پایین تر رژیم غذایی و خطر بیشتر بیماری های مزمن متعدد مرتبط می کند.
  • نویسندگان توضیح می دهند که اگرچه تحقیقات بیشتر در مورد UPF ها همچنان ارزشمند خواهد بود، علم فعلی به اندازه کافی قوی است که اقدامات فوری بهداشت عمومی را توجیه کند. در انتظار تحقیقات بیشتر به UPFها این امکان را می دهد که جایگاه قوی تری در رژیم های غذایی جهانی به دست آورند.
  • این مجموعه تاکید می کند که بهبود رژیم غذایی نمی تواند تنها به رفتار فردی بستگی داشته باشد. پیشرفت واقعی مستلزم سیاست های هماهنگی است که تولید، بازاریابی و در دسترس بودن UPF را محدود می کند، در حالی که به سطوح بالای چربی، قند و نمک در عرضه مواد غذایی و گسترش دسترسی به غذاهای سالم نیز توجه می کند.
  • نویسندگان UPF ها را به عنوان محصولاتی از سیستم غذایی صنعتی توصیف می کنند که بر اساس سود شرکت ساخته شده است تا تغذیه یا پایداری. آنها هشدار می‌دهند که تنها یک واکنش بین‌المللی متحد می‌تواند با نفوذ سیاسی شرکت‌های UPF، که بزرگترین مانع برای اصلاح سیاست تغذیه مؤثر است، مقابله کند.

افزایش مصرف UPF منجر به مشکلات بهداشت جهانی می شود

سری جدید سه کاغذی لانستنوشته شده توسط ۴۳ متخصص بین المللی، هشدار می دهد که گسترش سریع غذاهای فوق فرآوری شده (UPFs) در رژیم های غذایی جهانی یک مشکل جدی برای سلامت عمومی ایجاد می کند. نویسندگان جزئیات چگونگی استفاده شرکت‌های UPF از طیف وسیعی از استراتژی‌ها را برای افزایش فروش و دور زدن سیاست‌های طراحی‌شده برای محافظت از مصرف‌کنندگان شرح می‌دهند. این مجموعه طرحی برای اقدام قوی‌تر دولت، مشارکت بیشتر جامعه و دسترسی گسترده‌تر به غذاهای مقرون‌به‌صرفه و مغذی ارائه می‌دهد.

پروفسور کارلوس مونتیرو از دانشگاه سائوپائولو در برزیل توضیح می دهد: “مصرف فزاینده غذاهای فوق فرآوری شده رژیم غذایی را در سراسر جهان تغییر می دهد و جایگزین غذاهای تازه و کم فرآوری شده و وعده های غذایی می شود. این تغییر در آنچه مردم می خورند توسط شرکت های قدرتمند جهانی که با اولویت دادن به سیاست های تبلیغاتی موثر برای جلوگیری از بازاریابی عمومی و حمایت از محصولات بهداشتی فوق العاده فرآوری شده، سودهای هنگفتی به دست می آورند تقویت می شود. رژیم های غذایی سالم.”

فراخوان برای اقدام سیاستی قوی و هماهنگ

پروفسور کامیلا کوروالان از دانشگاه شیلی می‌افزاید: «برخورد با این چالش، دولت‌ها را ملزم می‌کند تا اقدامات سیاستی جسورانه و هماهنگ را انجام دهند – از گنجاندن نشانگرهای UPF روی برچسب‌های جلوی بسته تا محدود کردن بازاریابی و اعمال مالیات بر این محصولات برای تأمین مالی دسترسی بیشتر به غذاهای مقرون‌به‌صرفه و مغذی».

دکتر فیلیپ بیکر از دانشگاه سیدنی استرالیا ادامه می دهد: “ما به یک پاسخ بهداشت عمومی جهانی قوی نیاز داریم، مانند تلاش های هماهنگ برای به چالش کشیدن صنعت دخانیات، از جمله محافظت از حوزه های سیاست در برابر لابی های سیاسی و ایجاد ائتلاف های قوی برای دفاع از سیستم های غذایی سالم، منصفانه و پایدار و مخالفت با قدرت شرکت ها.”

بر اساس طبقه بندی Nova، UPF ها غذاهای مارک دار تولید شده صنعتی هستند که از مواد ارزان قیمت مانند روغن های هیدروژنه، ایزوله های پروتئین، یا شربت گلوکز/فروکتوز و همچنین افزودنی های آرایشی (مانند رنگ ها، شیرین کننده های مصنوعی، امولسیفایرها) تولید می شوند. این محصولات عمداً برای جایگزینی غذاهای تازه و غذاهای سنتی و در عین حال به حداکثر رساندن سود تولیدکنندگان، فرموله و ترویج شده اند (برای توضیحات مفصل به مقاله ۱، پانل ۱ مراجعه کنید).

تحقیقات پیوندهای واضحی را بین UPF ها و بیماری های مزمن نشان می دهد

مقاله اول لانست این مجموعه شواهد علمی جمع‌آوری‌شده از زمان ایجاد طبقه‌بندی Nova توسط پروفسور کارلوس مونتیرو و همکارانش در سال ۲۰۰۹ را بررسی می‌کند. یافته‌ها به طور مداوم نشان می‌دهد که UPFs الگوهای غذایی سنتی را کنار گذاشته، کیفیت کلی رژیم غذایی را کاهش می‌دهد و در افزایش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مزمن نقش دارد.

مطالعات ملی همچنین افزایش قابل توجهی در مصرف UPF نشان می دهد (ماده ۱، شکل ۱). نسبت انرژی غذایی حاصل از UPF ها طی سه دهه گذشته در اسپانیا (۱۱% به ۳۲%) و چین (۴% به ۱۰%) سه برابر شده است و در طی چهار دهه گذشته در مکزیک و برزیل از ۱۰% به ۲۳% افزایش یافته است. در ایالات متحده و بریتانیا، سطوح در دو دهه گذشته بالای ۵۰٪ باقی مانده است، با افزایش جزئی در طول زمان.

شواهد رو به رشد خطرات سلامتی را برجسته می کند

این مجموعه گزارش می‌دهد که رژیم‌های غذایی سرشار از UPF با پرخوری، تعادل تغذیه‌ای ضعیف (شکر و چربی‌های ناسالم زیاد، فیبر و پروتئین بسیار کم)، و قرار گرفتن در معرض بیشتر با افزودنی‌های بالقوه مضر مرتبط هستند. یک بررسی سیستماتیک از ۱۰۴ مطالعه طولی نشان داد که ۹۲ مطالعه خطر بالاتری را برای حداقل یک بیماری مزمن نشان دادند. متاآنالیزها ارتباط قابل توجهی را با ۱۲ بیماری از جمله چاقی، دیابت نوع ۲، بیماری قلبی عروقی، افسردگی و مرگ زودرس شناسایی کردند (مقاله ۱، شکل ۴، ضمیمه صفحات ۲۳-۲۴).

در حالی که نویسندگان بحث علمی در مورد تعاریف Nova و UPF (شامل نیاز به تحقیقات طولانی‌مدت، مکانیسم‌های واضح‌تر و شناخت زیرگروه‌های محصول با کیفیت‌های تغذیه‌ای متفاوت) را تأیید می‌کنند، آنها تأکید می‌کنند که تحقیقات بیشتر نباید اقدام فوری بهداشت عمومی را به تأخیر بیندازد.

پروفسور ماتیلد توویه، از موسسه ملی تحقیقات بهداشتی و پزشکی فرانسه (Inserm)، می‌گوید: “در حالی که بحث سالم در مورد UPFs در جامعه علمی مورد استقبال قرار می‌گیرد، این باید از تلاش‌هایی که توسط منافع شخصی برای تضعیف شواهد موجود انجام می‌شود متمایز شود. مجموعه رو به رشدی از تحقیقات نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی غنی از غذاهای فوق‌فرآوری‌شده در صورتی که به سلامتی برای سیاست‌گذاری در سطح جهانی آسیب می‌رساند و فقط به اقداماتی آسیب می‌رساند.”

راهکارهای سیاستی برای کاهش UPF و بهبود کیفیت رژیم غذایی

مقاله دوم در این مجموعه، گزینه‌های سیاستی را برای محدود کردن تولید، بازاریابی و مصرف UPF از طریق مسئولیت‌پذیری شرکت‌های بزرگ برای ترویج رژیم‌های غذایی ناسالم بیان می‌کند (ماده ۲، جدول ۱). هدف از این توصیه ها تقویت قوانین موجود برای هدف قرار دادن غذاهای پرچرب، نمک و قند (HFSS) است.

پروفسور بری پاپکین، دانشگاه کارولینای شمالی، ایالات متحده آمریکا، می‌گوید: «ما خواهان درج چربی اشباع، شکر و نمک اضافی، و همچنین موادی با نشانگرهای UPF (مانند رنگ‌ها، طعم‌ها و شیرین‌کننده‌ها) در برچسب‌های جلوی بسته‌بندی هستیم تا از جایگزینی مواد ناسالم و موثرتر جلوگیری شود.»

محدودیت های بازاریابی، سیاست های مدرسه و دسترسی به غذای تازه

نویسندگان محدودیت های بازاریابی قوی تری را توصیه می کنند، به ویژه برای تبلیغات کودکان، تبلیغات دیجیتال و بازاریابی در سطح برند. آنها همچنین توصیه می کنند که UPF ها را در مکان های عمومی مانند مدارس و بیمارستان ها ممنوع کنید و فضای قفسه را برای UPF ها در سوپرمارکت ها محدود کنید. یکی از نمونه های اصلاحات موفق، برنامه ملی تغذیه مدارس برزیل است که اکثر UPF ها را حذف کرده است و نیاز دارد که ۹۰٪ وعده های غذایی مدارس تا سال ۲۰۲۶ تازه یا حداقل پردازش شوند (ماده ۲، پانل ۴).

همراه با مقررات، نویسندگان همچنین نیاز به گسترش دسترسی به غذاهای تازه را برجسته می کنند. مالیات بر UPF های انتخاب شده می تواند به حمایت از یارانه ها برای گزینه های سالم تر، به ویژه برای خانوارهای کم درآمد کمک کند.

پروفسور ماریون نستله، از دانشگاه نیویورک در ایالات متحده، خاطرنشان می کند: “بهبود رژیم غذایی در سراسر جهان مستلزم سیاست هایی است که متناسب با وضعیت منحصر به فرد هر کشور و نحوه قرار گرفتن UPF ها در عادات غذایی روزانه مردم باشد. در حالی که اولویت ها متفاوت است، اقدامات فوری در همه جا لازم است تا مواد غذایی فوق العاده فرآوری شده را تنظیم کرده و در کنار محتوای قند موجود، تلاش های اضطراری را کاهش دهیم.”

استادیار گیورگی اسکرینیس از دانشگاه ملبورن استرالیا می‌افزاید: “سیاست‌ها باید تضمین کنند که غذاهای تازه و کم فرآوری‌شده در دسترس و مقرون به صرفه هستند، نه تنها برای کسانی که زمان پخت و پز دارند، بلکه برای خانواده‌های پرمشغله و افرادی که به گزینه‌های مناسب متکی هستند. تنها با ترکیب مقررات سخت‌گیرانه‌تر در مورد تغذیه با کیفیت پایین، می‌توانیم محصولات غذایی با کیفیت پایین‌تر را با حمایت واقعی‌تر برای همه ترویج دهیم.”

چگونه قدرت شرکتی باعث رونق جهانی UPF می شود

مقاله سوم نشان می دهد که افزایش شدید مصرف UPF عمدتاً توسط شرکت های جهانی مواد غذایی به جای رفتار فردی انجام می شود. این شرکت ها از مواد ارزان قیمت، روش های تولید در مقیاس بزرگ و بازاریابی بسیار متقاعد کننده برای تشویق مصرف گسترده استفاده می کنند.

با فروش سالانه جهانی به ۱.۹ تریلیون دلار، UPF ها سودآورترین بخش صنعت غذا را نشان می دهند. تولیدکنندگان این محصولات از سال ۱۹۶۲ بیش از نیمی از ۲.۹ تریلیون دلار پرداختی به سهامداران را توسط شرکت های مواد غذایی که سهام آن ها به صورت عمومی معامله می شود، ارائه کرده اند. سود به افزایش گسترش، قدرت بازاریابی و نفوذ سیاسی کمک می کند و سلطه شرکت ها را بر سیستم های غذایی مدرن تقویت می کند.

این مجموعه توضیح می‌دهد که شرکت‌های UPF برای حفاظت از منافع خود بر استراتژی‌های پیچیده سیاسی تکیه می‌کنند: مسدود کردن مقررات، تأثیرگذاری بر بحث‌های علمی، شکل‌دهی به افکار عمومی، حمایت از صدها گروه ذینفع، لابی‌گری، کمک مالی به کمپین‌های سیاسی، و شرکت در دعاوی برای به تأخیر انداختن اقدامات سیاسی (ماده ۳، جدول ۱ و شکل ۲).

پروفسور سیمون بارکورا، از موسسه ملی بهداشت عمومی مکزیک، می‌گوید: “شرکت‌های قدرتمند، نه ترجیحات افراد، پشت افزایش جهانی غذاهای فوق‌فرآوری‌شده هستند. از طریق گروه‌های ذینفع، این شرکت‌ها اغلب خود را به عنوان بخشی از راه‌حل معرفی می‌کنند، اما اقدامات آنها داستان متفاوتی را بیان می‌کند؛ تمرکز بر محافظت از سود و مقاومت در برابر مقررات موثر.”

نیاز فوری به یک پاسخ جهانی یکپارچه

نویسندگان خواستار یک جنبش جهانی بهداشت عمومی برای محافظت از سیاست گذاری در برابر دخالت صنعت، پایان دادن به روابط بین صنعت و سازمان های بهداشتی و تقویت شبکه هایی هستند که مصرف UPF را کاهش می دهند.

پروفسور کارن هافمن از دانشگاه Witwatersrand در آفریقای جنوبی می‌گوید: «همانطور که دهه‌ها پیش با صنعت تنباکو مواجه شدیم، اکنون به یک واکنش جسورانه و هماهنگ جهانی برای محدود کردن قدرت نامناسب شرکت‌های UPF و ایجاد سیستم‌های غذایی که سلامت و رفاه مردم را در اولویت قرار می‌دهند، نیاز داریم.»

آنها استدلال می‌کنند که تغییر سیستم‌های غذایی مستلزم دید جدیدی است که تولیدکنندگان غذای محلی را ارتقا می‌دهد، سنت‌های غذایی فرهنگی را حفظ می‌کند، برابری جنسیتی را ترویج می‌کند، و تضمین می‌کند که منافع اقتصادی به جوامع منتقل شود تا سهامداران دور.

دکتر فیلیپ بیکر نتیجه گیری می کند: “ما اکنون در جهانی زندگی می کنیم که انتخاب های غذایی ما به طور فزاینده ای توسط UPF ها کنترل می شود و به افزایش چاقی جهانی، دیابت و مشکلات سلامت روان کمک می کند. مجموعه ما نشان می دهد که مسیر متفاوتی امکان پذیر است – مسیری که در آن دولت ها به طور موثر تنظیم می کنند، جوامع اقدام می کنند و غذای سالم تر برای همه قابل دسترس و مقرون به صرفه است.”

سری Lancet این رویداد، در مورد غذاهای فوق فرآوری شده و سلامت انسان، با بودجه خیریه بلومبرگ حمایت شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *